Celer is de Amerikaan William Thomas Long die na wat omzwervingen een plek vond in Yokohama, Japan. Behalve met een label is hij ook bezig met de band Oh, Yoko, doet projecten met o.a. Machinefabriek, Jan en Romke Kleefstra en Yui Onodera, en heeft hij een enorm aantal lp’€™s, cd’€™s en cd-r’€™s uitgebracht. Allemaal in ambient stijl, net zoals zijn eersteling in 2016 met de titel Akagi. Dat album bestaat uit een track van dik een uur, en ontstond naar aanleiding van een yoga event in een tempel ten noorden van Tokio. Hij gebruikte daarvoor twee oude tapedecks en twee tapeloops van keyboards met dezelfde tijdsstructuur, maar elk met verschillende, elkaar overlappende akkoorden. Terwijl ze tegelijkertijd afspeelden, kruisten ze elkaar in verschillende combinaties, en met handmatig aangebrachte veranderingen in volume en hoog en laag. Een uur lang min of meer hetzelfde dus, maar in steeds andere gedaantes en fraseringen. Het zal niet verbazen dat een groot deel van de deelnemers aan het yogagebeuren in slaap viel…