Oh, Yoko är namnet på duon som utgörs av äkta makarna Will Long och Mitsutake Rie. Long har tidigare figurerat som ena halvan av duon Celer där hans förra hustru Danielle Baquet-Long, fram till hennes tragiska frånfälle 2009, utgjorde den andra. Long har sedan dess fortsatt projektet solo och är aktiv än idag. Mitsutake, eller Miko som hon också kallar sig, har väl inte riktigt hunnit etablera sig på den internationella scenen än, men hon har rest runt i världens med sin musik i bagaget och kommer förhoppningsvis att få större uppmärksamhet i och med Oh, Yoko:s nya album I Love You…
Musiken på I Love You… bubblar av kreativitet och skaparglädje. Det är melodisk elektronisk pop med folkinslag och soundscaping. En för mig ofrånkomlig koppling är till Kahimi Karies senare verk med Jim O’Rourke och Otomo Yoshihide, men Mitsutakes röst är mer direkt än Kahimis och den känns väldigt ren och frisk till det lo-fi-landskap som breder ut sig. En annan association är isländska Múm och deras stundom flytande stundom studsande elektropop.
Soundet är i fokus; man har använt sig av gamla härliga vintage-instrument och -mikrofoner och kombinerat dessa med ny teknik och skapat ett sound som är helt fantastiskt. Det låter fruktansvärt bra och det är en fröjd att bevittna giftermålet mellan det gamla och det nya.
Musiken är modern, internationell, men också emotionell och riktigt mysig. I informationen till skivan står det något fint. Det står att releasen är Oh, Yoko:s ”premiere statement of the openness of creativity in captured moments of a simple home and city life.” Det här är musik som postulerar att livet inte alltid behöver vara på så stort allvar. Det är de små sakerna som kan väcka de stora känslorna. Det går att finna inspiration och kreativitet i allt. Alla har vi bra dagar och dåliga dagar, medgångar såväl som motgångar, lycka och sorg. Livet går vidare oavsett. I Love You… är värmande musik för alla sinnestämningar och situationer, och en påminnelse om att uppskatta det vi har.
För att sammanfatta I Love You… Det är en rysligt bra skiva som går rakt in i hjärtat.

Link