Wie de optredens van Celer & Machinefabriek heeft gemist toen zij in maart van dit jaar zes Nederlandse plaatsen en Brussel aandeden, krijgt een tweede kans. In een oplage van 250 exemplaren is een set van acht ansichtkaarten en een ‘download bundle’ uitgebracht. Via een downloadcode krijg je toegang tot de opnamen van alle optredens. Zelf was ik bij het concert in Meet & Greet te Leiden. Een voormalige buurtwinkel waar de bezoekers en muzikanten in een grote huiskamer bijeen waren. Het mooie is dat elk optreden weer anders klinkt. Wie wat doet is moeilijk te zeggen, maar eigenlijk maakt dat niet uit als het resultaat zo harmonieus klinkt en tegelijkertijd vol verrassingen zit. Wat te denken bijvoorbeeld van een instructeur die uitlegt hoe je het beste op eland kunt jagen. Dat soort fragmenten zijn afkomstig van Rutger Zuydervelt (Machinefabriek). Hij weet de luisteraar altijd te boeien met onverwachte geluiden. Will Long (Celer) kende ik niet, maar zo te horen op zijn cd The everything and the nothing maakt hij orkestrale ambient afgewisseld met veldopnamen. Laat je niet afschrikken door het vooruitzicht om zeven concerten te beluisteren. Een concert duurt maximaal 35 minuten, dus dat is uitstekend te doen. Hopelijk zijn er nog enkele sets van greeting cards beschikbaar. Zoals de Engelsen zeggen: highly recommended.

Link